Kreative processer i praksis

.

Ledelse er en kreativ disciplin, som handler om at skabe. Skabe resultater, skabe omsætning, skabe kultur, skabe retning, skabe samspil. Det gælder om at frigøre potentialer, udløse talent og udvikle kreative ressourcer. Kort sagt handler ledelse om at være i en stadig nyskabende proces med fokus på produkter, serviceydelser, samarbejde og præstation.

Inden for de udøvende kunstarter er der en lang og veludviklet tradition for at beskæftige sig med skabende processer, talentudvikling og performance, som moderne virksomheder kan hente stor inspiration fra.

Maleren ved, hvad det er at stå foran det tomme lærred og skulle famle sig frem fra idé til billedliggørelse gennem tålmodige forsøg – på samme måde som lederen tålmodigt skal skabe organisationen, så den får den rette skikkelse og kultur.

Teatertruppen arbejder med at udfylde de givne roller og performe i en given ramme – på samme måde som lederen og medarbejderne skal performe i deres roller og opgaver hver dag.

Musikeren og sangeren arbejder daglig med at udvikle talenter og opøve nye færdigheder i samspil med andre – på samme måde som medarbejderen til stadighed skal specialisere sig og udvikle nye færdigheder i det kollegiale fællesskab.

Og dirigenten skal på få dage få mange musikeres talent til at spille sammen og blive til en enestående koncert – på samme måde som lederen skal få afdelingen, institutionen eller virksomheden til at yde sit bedste til gode for borgeren, brugeren og kunden.

Gennem samarbejde med udøvende kunstnere, musikere, sangere, teaterinstruktører og dirigenter rammesættes unikke muligheder for at blive inspireret, performe, afprøve talent og udvikle kreativitet på helt nye og grænseoverskridende måder.